top of page

מחקר אפליקציות עם מציאות רבודה 

 

Layar

אפליקציה שפועלת בשיתוף עם מגזין ZALANDO, שכשמדפדפים בין העמודים של המגזין, יש כמו ברקוד, מעין סריקה של המגזין. כך מועבר מידע לסמארטפון והוא מתחיל להציג תכנים, כמו סרטון של הדוגמנית שעל השער, או מסך של בחירת כפתורים או משחק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingress

משחק מציאות רבודה מרובה משתתפים מטעם גוגל. "מדענים אירופאים גילו מקור אנרגיה חדש ומסתורי שעל פי דעתם יכול להשפיע על הדרך בה אנחנו חושבים. לשחקנים יש שתי אפשרויות, או לקבל בהסכמה את האנרגיה החדשה ולהשתמש בה, או לחילופין להתנגד לה ולהפוך למורדים כנגד אותה אנרגיה חדשה."

 

נלקח מהאתר gadgety

Penguin NAVI

ג'יפיאס הליכה בטוקיו, שהופך את הטיול ליותר מגניב כשהמשתמש מובל על ידי פינגווינים לעבר היעד. האפליקציה מזהה את הקרקע ובהתאם מזהה את התצורה של הפינגווינים כך שיוכלו להתהלך עליה.

HomeSpotter

אפליקציה המאפשרת לאתר דירות למכירה. יש בה את אלמנט המבט התלת מימדי, כלומר, סיבוב המכשיר בחלל וקליטת המידע בהתאם לו, כשתול על גבי המציאות. בנוסף, יש מפת על, שמציגה את המיקום של הדירות האופציונאליות, רעיון שחשבתי להשתמש בו (מפת על).

Project Tango

אפליקציה לסופרמרקטים לפיה המכשיר מתיישב על עגלת הסופר והאפליקציה מזהה בהתאם למיקום המשתמש היכן יש מוצרים עם מבצעים מיוחדים. בנוסף, מציגה מפה וניווט למוצרים המסויימים. פרמטרים שעניינו אותי: מפת מיקום וניווט, מידע שצף בחלל כשהוא שטוח אך תלת מימדי.

© 2015 by Adi Kotlovski                                                                                                               עדי קוטלובסקי | פרויקט גמר | מכללת סמינר הקיבוצים | הפקולטה לאמנויות | המחלקה לעיצוב

bottom of page