אז איך משתמשים באפליקציה, בעצם?
על המשתמש לבצע התחברות ראשונית כדי לתפעל את האפליקציה. הוא יכול להתחבר דרך 3 רשתות חברתיות: פייסבוק, גוגל וטוויטר.

בעת שהאפליקציה נטענת, עולה מסך שיתחלפו בו הזיכרונות באופן אקראי, כמהוות טיזר שיאפשר כניסה לזיכרון המסויים. אם לחץ עליו, יועבר למסך זיכרון.


יפתח מסך נביגציה של 2 אופציות: צא למסע או שוטט מהכורסא. אם המשתמש נמצא בתנועה, הוא יכול ללחוץ על אופצייה 'צא למסע' שיאפשר לו לשוטט ברחוב בעוד שהאפליקציה תיכנס לMODE של מציאות רבודה, המציגה כדורי זיכרונות ברחבי הרחוב.
לחילופין, אם המשתמש נמצא כעת בביתו, יושב לו על הכורסא, רופס, רגליים על ההדום- MODE 'שוטט מהכורסא' הוא בדיוק בשבילו. באופן זה, יוכל לשוטט ברחבי העיר באמצעות טכנולוגיית הStreet View של Google Earth.
ובכןף המשתמש שלנו באמת נמצא בבית. אז בחר באופציית ה'שוטט מהכורסא'.
על מפת הGoogle Earth עולים כדורי זיכרון צבעוניים. בתפיסת אייקון האדם הכתום (בדומה לאופן בו נכנסים לStreet View דרך Google Earth) והזזתו אל הרחוב המסויים, יהיה מעיין 'זום אין' אל תוך הרחוב. בהתאם, המשתמש יכול ללחוץ על כדור הזיכרון ולפתוח אותו.

המשתמש נכנס לרחוב שבStreet View ו-הפלא ופלא! הרי לו כדור זיכרון למולו. בלחיצה על הכדור, יפתח מסך על גבי הרחוב, שיציג את הזכרונות שנשארו במיקום הזה.

המסך מציג 'טעימות' של זכרונות שלקוחים מהרשתות החברתיות השונות וכן מהמכשיר הסלולרי של המשתמש. הזיכרון הכי ימני הוא הזיכרון הכי מעודכן, שכן, מיד לאחריו נמצאים הזכרונות הרחוקים והקודמים. אפשר לנתב ביניהם באמצעות סלייד ימינה ושמאלה.

בחלק התחתון של מסך זה מופיע הטיימליין, שמציג את הזמנים של הזכרונות מתוך המיקום המסויים, לפי ציר זמן. בלחיצה על שנה מסויימת, השנה תתרחב וניתן יהיה לראות את הזכרונות השונים מאותה השנה.

בלחיצה על אחד הזיכרונות, הוא יפתח מבין האחרים ויתרחב. במסך הזיכרון ניתן לראות מימין את הזיכרון המסויים (תמונה/ הודעה/ סרטון). לצד הזיכרון יופיע מידע אודותיו, ולאחריו פס טיזר נוסף של הזיכרון הבא.

במידה ויש המשך לזיכרון, יהיו 2 חיצים בחלק התחתון מימין, שיסמלו על כך. בסלייד למעלה יוכל לראות זאת. לדוגמא, תגובות לתמונה, או המשך להתכתבות.

מצד ימין למעלה ישנו משולש שבלחיצה עליו יפתח תפריט: תיקון, אוהב/לא מוצא חן בעיני הזיכרון, הגדר כזיכרון מועדף ושתף.
המשתמש יכול להגדיר כמה מצא חן בעיניו הזיכרון באמצעות לחיצה על האייקון השני מימין בתפריט.

יפתח מסך של לב ובלחיצה על נקודה מסויימת בתוך חלל הלב- הוא יתמלא. מכאן שיבין כיצד להגדיר שהוא התמלא.
בהתאם, יתווסף לאייקון זה שבתפריט החלק הממולא.



יש למשתמש אפשרות להגדיר את הזיכרון כ'מועדף', ולאפשר לעצמו לגשת אליו במהירות.

בסלייד שמאלה מהזיכרון המסויים, וכן בלחיצה על הזיכרון שמשמאל, יועבר לזיכרון הבא, המוקדם יותר. כדי לחזור למסך האקורדיאון, של כל הזיכרונות מאותו המיקום, על המשתמש ללחוץ על הכפתור העליון מימין (3 פסים, שמייצגים את עמוד הפסים).

בדומה, בתוך מסך זיכרון, המשתמש יכול ללחוץ על האייקון הקטן הכתום שמתחת לתמונת הפרופיל, שיפתח מסך קטן בו יוצג כל המידע שקושר את הזיכרון למשתמש המסויים: אולי לפי הקשרים בין המשתמשים יחד עם זמן ומיקום שקשורים במשתמש וכדומה.

למשתמש אפשרות לבצע חיפוש זכרונות לפי זמן ומקום, זאת באמצעות חזרה אל מסך כדור הזיכרון, עם הפסים (האקורדיאון, if you will) ולבחור בכפתור הימני מלמעלה- חיפוש זיכרון.

כעת המשתמש יוכל להזין פרטי זמן (שעה ודקות) וכן להזיז את סליידר השנה שסביב החוגות. בהתאם, התוצאות יפתחו מימין (לשמאל).


בחיפוש מילולי, התוצאות יפתחו משמאל לימין.

זהו :)