top of page

עבודה על האייקונים

 

כדור גיאודזי

 

כחלק מהרעיון לאפשר למשתמש מצד אחד 'להכנס' אל הכדור הגיאודזי בתלת מימד, ניסיתי ליצור אייקון שידמה תלת מימדיות. הדוגמאות בתמונה משמאל מציגות את הניסיונות שלי, והאייקון הגדול הוא זה שנבחר לבסוף, אייקון כתמי.

 

החלטתי ליצור מערך של 2 אייקונים, אחד שמייצג תלת מימדיות ושני שמייצג את המידע השטוח, כחלק מהרעיון, להציג את פריסת כדור הזיכרון למשולשים, כפי שניתן לראות באייקון הימני מלמעלה.

 

בהמשך החלטתי לרדת לוותר על רעיון הפריסה של הזיכרון, משום שהיא העבירה תחושת חנק וחוסר נעימות כשהזכרונות היו כלואים בתוך המשולשים הקטנים, והחלטתי לנסות במקום סידור של זיכרון על גבי זיכרון- ויצרתי את האייקון הימני מלמטה. כך הם מהווים 2 אופציות לצפיה בזכרונות.

ניסיונות ליצירת אייקון השכבות:

לבסוף החלטתי לוותר על אייקון הפריסה ואייקון השכבות, שכן החלטתי לעבוד לפי רעיון האקורדיאון- הזכרונות יופיעו בתוך פסים שבלחיצה על אחד מהם- הוא יפתח וידחוף את היתר לצדדים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניסיתי לשחק עם הכדור עוד קצת, כדי להשתמש לאלמנטים אחרים בממשק. צבעוניות, קוי מתאר, ניסיון ליצור תלת מימדיות. לבסוף בחרתי באייקון השמאלי למעלה.

 

השתמשתי באלמנט גרפי זה לצורך סימון הרשת החברתית או הממשק ממנו נלקח הזיכרון במסך פריסת הזכרונות.

השתמשתי בכדור הגיאודזי שבתמונה משמאל בעת השתילה של 'כדור זיכרון' בתוך הסטריט וויו והמציאות הרבודה.

הכדור הימני שבתמונה מכיל משולשים רבים רבים מאוד, כשרק חלק מצומצם מהם צבוע. כחלק מרעיון ראשוני שחשבתי לעשות בו שימוש, תכננתי להציג כדורים בהתאם לכמות הזכרונות בתוכם, פחות או יותר. ככל שהיו יותר זכרונות- הכדורים היו יותר רוויים משולשים. אולם, עם התקדמות בתהליך גיבוש הקונספט, החלטתי שיכולים להיות גם אינסוף זכרונות, הנובעים גם מזרים לי הקשורים בי בדרכים שונות. ובכן, רעיון זה ירד.

לוגו

קראתי לאפליקציה RE-live. המשמעות הגרפית של הרעיון הכללי שלי היא המנוחה שבתהליך החזרה לזכרונות, שלוות הנפש ולכן גם היו לי נסיונות יצירת לוגו נח :)

לבסוף החלטתי להשתמש במוטיב הכדור הגיאודזי כחלק מהלוגו. אלו הנסיונות שהיו לי, מההתחלה ועד לסוף.

תפריט עליון

 

התפריט העליון מכיל 4 אפשרויות (מימין לשמאל): תיקון, אוהב/לא אוהב זיכרון זה, זכרונות מועדפים, ושיתוף. השורה הראשונה מייצגת את האייקונים הראשוניים והאחרונה את המוגמרים.

 

(בהמשך ישנה התייחסות לתהליך שעשו אייקון התיקון ואייקון 'אוהב / לא אוהב').

 

אייקון 'מועדפים' החל כרעיון של שמירת זכרונות ונגישות אל הספציפיים בהמשך. היו מחשבות על שק איסוף, כהתייחסות לזיכרונות בתור עצמים גשמיים. כף המכילה, אולם התגובות לאייקונים היו רחוקות מהרעיון המקורי: לאייקון השלישי מימין בשורה הראשונה התייחסו כאל אייקון הגדרת מיקום ואל האייקון השלישי מימין שבשורה השניה בתור אייקון הורדה. לבסוף החלטתי לחזור לבסיס, אל האייקון המוכר, הכוכב.

 

גם אייקון ה'שיתוף' השתנה מעט, מאייקון צפוף ודחוס, לאייקון אוורירי ובוגר.

 

אייקון 'אוהב/ לא אוהב זיכרון' מאפשר למשתמש לבחור האם באמת מרוצה מהזיכרון או מעדיף להדחיק אותו. לכן תחילה יצרתי דמות ללא פה, שצריך לבחור מתוך סליידר אינטואיטיבית- כמה התחושה קרובה למשמחת או עצובה, כמה אני רוצה לראות וכמה לא. בהתאם, האפליקציה תילמד את המשתמש ותדע להציג לו יותר זכרונות שישמח לראות, או שקרובות לזכרונות אחרים. 

ניסיון הפנים (העיגול עם העיניים) לא עבד, לא הבינו במה מדובר , ושוב החלטתי לחזור לבסיס- צורה אוניברסלית ומוכרת, לב. בלחיצה על האייקון יפתח סליידר של לב חצוי, שבמגע על המסך יתמלא מהתחתית, וכך המשתמש יבין- כשהלב מלא הוא מרוצה, וגם כאן הרעיון יעבוד באופן אינטואיטיבי- לוא דווקא יבחרו למלא לגמרי את הזיכרון.

זה האייקון המוגמר והוא מופיע גם בהתאם בתפריט העליון בקטן:

אייקון 'תיקון'

 

תיקון מהווה אפשרות לשינוי, כמו פצע פתוח שאפשר לתת לו מזור, לטפל בו ולהעניק לו מקום ומשמעות. החלטתי להשתמש באייקון של פלסטר. תהליך העיצוב היה מלווה ניסיונות, החל מהעליוניים שבתמונה וכלה באלו שבתחתית. הם הולכים ונהיים קטנים בהתאם לגודל על המסך, כפי ששונה בכל שלב בתהליך העיצוב. בהתאם לכך, ניתן לראות שהעיגולים לא יכולים להיות קווייים, שכן הם ייראו יהיו בלתי נראים. 

בלחיצה על אייקון תיקון, יפתחו 4 אופציות: 'הערה לעצמי', 'שיחזור הרגע', 'חידוש הקשר' ו'התנצלות'. משמאל לתמונה ניתן לראות את התהליכים שהאייקונים עברו.

מידת הקירבה של הזיכרון

 

ניסיתי ליצור מערך צורני שיתייחס ל3 מידות הקירבה של הזיכרון למשתמש: זיכרונות שנבעו מהמשתמש עצמו, זכרונות שיצרו חבריו וקושרים בו וזכרונות שיצרו זרים לו, וקשורים אליו באופן עקיף. הצורניות המסויימת איפשרה להבדיל, אליה הכנסתי את תמונת הפרופיל של המשתמשים השונים. הרעיון ירד מהפרק משום שלא השתלב מספיק טוב עם התמונות, למרות שהרעיון של ליצור מערך של צורות לא מובחנות ובהירות לגמרי בהתאם למאפיינים אוניברסליים- דווקא עיניינה אותי.

יצרתי אייקון שמציג את הקישורים של המשתמש לזיכרון המסויים, שעובדים על פי אלגוריתם מסויים. חשבתי על דמות שתייצג זאת , ולבסוף בחרתי בדמות הגדולה.

טיימליין

 

בהגיעי לעבוד על הטיימליין, היה עלי למצוא אייקון מכוון על המיקום על הסרגל. החלטתי על סימון של 'טיפה', שיחקתי איתה קצת ולבסוף מצאתי את האחת, הנבחרת.

בעבודה על הטיימליין היו שלבים שונים: לפני הזזת סליידר 'מידת קירבה (של זכרון למשתמש)' שעם הזמן השתנה ל'רלוונטיות עבורי'; אחרי הזזת הסליידר; בעת לחיצה ממושכת על הטיימליין תתאפשר הרחבת השנה המסויימת. לדוגמא, שנה 2013 מכילה זכרונות רבים, וכך בלחיצה משתהה על השנה, היא תתרחב (כפי שרואים בטיימליין השני מלמעלה) ניתן יהיה לראות את הזכרונות השונים המסומנים באמצעות הפסים הדקים בתוך השנה.

זמן ומיקום

 

בתחילת תהליך העבודה על עמוד הזיכרון, החלטתי שצריכים להיות לפחות 2 פרמטרים בוודאות: זמן ומקום.
זמן= שעה ותאריך, מקום= מיקום בו נשמר הזיכרון על המכשיר הסלולרי או רשת חברתית.

רציתי ליצור אייקונים כתמיים שישחקו עם נגטיב- פוזיטיב. אייקון הזמן מציג שעון עם מחוגים ואייקון המיקום מציג עמוד עם שלט, הכוונה.

 

האייקונים הנבחרים מהנסיונות הם אלו שבמרכז התמונה בכחול.

חיפוש

 

אייקון חיפוש זיכרון לפי זמן ומקום: עשיתי שימוש בכתם הסילואט של הכדור הגיאודזי שיצרתי זה מכבר ועליו הוספתי זכוכית מגדלת. 

החיפוש לפי שעה היה לי מעט מורכב ליצירה, שכן צריך לעבוד על מנגנון שיהיה ברור למשתמש. על כן, השתמשתי במנגנון שקיים במערכת של האנדרואיד להגדרת שעה. על מנגנון זה התאמתי את העיצוב שלי. תחילה תהיתי היכן אניח את המספרים שמייצגים את השעה שנבחרה, מעל מעגלי השעות ודקות או שלא, בהמשך החלטתי להכניס אותם אל תוך המעגל. לאחר שלב הגדרת השעה, יש להגדיר את התאריך. החלטתי שזה יבוצע באמצעות הגדרת שנה, שהיא כוללנית יותר, הרי חיפוש לפי תאריך יהיה מאוד ספציפי (למרות שהייתי מעוניינת לחשוב גם על פיתרון באשר לחיפוש לפי תאריך). השעה הנוכחית תופיע בחלקו העליון של אלמנט המחוגות, כשיש סליידר שאפשר להניע אותו סביב החוגות ובהתאם השנה תשתנה.

מזג אויר

 

רציתי להעניק לכל אלמנט אייקון, על כן יצרתי גם כזה שמבטא את מזג האויר. 

לבסוף נפטרתי גם מהאייקונים שייצגו תאריך+שעה+מיקום וכן את מזג האויר, לטובת מידע טקסטואלי.

אייקונים מהמכשיר הסלולרי של המשתמש


אוסף האייקונים הבאים יוצג לצד זכרונות שנקלחו מהממשקים השונים שבתוך המכשיר הסלולרי של המשתמש:
תמונות, סרטונים, קבצי סאונד, פתקים, הודעות, כל אחד שכזה יבוא לצד אייקון הסמארטפון (שניתן לראות בשורה השניה בתמונה), כדי להבהיר כי נלקחו מהמכשיר.

אייקונים של הרשתות השונות


אוסף אייקונים שטוחים של הרשתות החברתיות השונות שהמאגר יכול לשאוב מהן זכרונות.

צא ושוטט

צא למסע ושוטט מהכורסא


אייקוני הנביגציה הללו עברו שינויים שונים, לבסוף בחרתי ליצור אותם גם כן מהצורה הבסיסית של כדור גיאודזי, כמערך שלם של דימויים הנובעים מאותו הרעיון.

© 2015 by Adi Kotlovski                                                                                                               עדי קוטלובסקי | פרויקט גמר | מכללת סמינר הקיבוצים | הפקולטה לאמנויות | המחלקה לעיצוב

bottom of page