top of page

החלטה

 

התיעוד של הרגעים והצפייה בהם תיעשה גם בחוץ וגם בבית. המשתמש יוכל להתסובב ברחובות ולצפות בחוויות השונות.

אני בוחרת להשתמש בפלטפורמה קיימת: טכנולוגיית הstree view.

 

יומן פרטי:

  • לקחת מדיה אינטראקטיבית וקרה ולהפוך אותה פתאום לדבר פרטי.

  • לנסות לחבר בין האישי לאוטומטי.

  • להפוך את הרחוב דרך הסטריט וויו- לאישי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הממשק נמצא בתוך google earth ושייך לו, אך יש גם אתר שאפשר להכנס אליו ולצפות ב-street view ששמו Instant Street View.

 

 

Add-on

 

האפליקציה לא תהיה חלק מהממשק של גוגל, וגם לא אפליקציה של גוגל, כי אז אצטרך להתייחס לעיצוב של גוגל ולהיות מוגבלת בהתאם לו מבחינת הסגנון, ואני רוצה את החופש לבחור בעצמי. אבל זה כן יהיה PLUG-IN על גוגל, ADD-ON, תוסף. חברה חיצונית שמציגה מידע על הטכנולוגיה של ה-STREET VIRW של גוגל.

 

ICQ

לפני 10 שנים כשחברת ICQ היתה הכוכבת הראשית של התקשורת האינטרנטית, חברות שונות יצרו תוספים על הממשק הקיים, שאיפשרו לבצע פעולות שונות. גם היום יש בפייסבוק תוספים רבים, אולי שיתופי פעולה, שמאפשרים לחברות משחקים שונות לצרף תוספים כאלו ולאפשר למשתמשי הפייסבוק לשחק במשחקים דרך הפייסבוק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'איפה אתה היית כש-' הוא עמוד בפייסבוק שהקמתי יחד עם עינב צייכנר במסגרת תרגיל בקורס אינטראקטיב עם המרצה אדי גולדברג משנה ג'. אנחנו לקחנו את הרעיון למקום המצחיק יותר, הציני והמתריס אולי. הוספנו כתבות וסרטונים בעלי הקשר מצחיק. אולם, באותו האופן יכלו לעלות גם שאלות כמו 'איפה היית כשרבין נרצח', 'איפה היית כששמעת על אסון התאומים'. ההתייחסות למיקום כמשהו מהותי בחיים, זיכרון, והאפשרות לראות מה קרה באותו הזמן לאנשים שהיו לידך, הופך את הרגע למשהו נצחי. דוגמאות חיוביות יותר הן למשל המיקום בו פגשתי לראשונה את בן זוגי, ובהתאם- מה קרה באותו הרגע במקומות אחרים, שהופך את הרגע הזה לנצחי עבורי.

למשל, נוכחתי לגלות שהשנה שבה אני נולדתי היא 100 שנה אחרי שהיטלר נולד. כן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צילום מסך של העמוד "איפה היית כש." מהפייסבוק.

 

 

ואם כבר, אז אצרף גם כאן את הלינק לשיר החתונה הנהדר של עמוס וקארין. לספורט.

 

 

השראה מאפליקציה

רעיון שמצא חן בעיני מהאפליקציה SECRET יכול להוות כהשראה עבורי: לאפשר אופציות של צפיה בתוכן שהעלו אנשים ממרחק קרוב אליך, באותה הארץ, בעולם. לדוגמא, האופציה לראות מה קרה ברדיוס של 50 מ' ממני.

 

 

החלטה נוספת 

האפליקציה שלי תהיה מחוברת לכל הרשתות. היא תבצע סינכרון מידע ותעזור לעשות הצלבות. היא תיקח את המשתמשים אחורה בזמן לזכרונות שהועלו על הרשתות ותאפשר לבצע קישורים, כמו בסדרה אבודים: איך כל הדרכים מצטלבות פתאום (האדם היה אנונימי עבורך ופתאום אתה מבין שבעולם מקביל או שתקופה לאחר מכן אתם בכלל קשורים). הקישורים לא יהיו רק בנוגע לאנשים, אלא תלויי מיקום משותף. אולי המערכת תציג את הקוים המשיקים ותסביר למה החוויות קשורות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הקישורים שמתקיימים בין הדמויות בסדרה 'אבודים'.

 

 

תהיות

 

שאיבת המידע מהרשתות החברתיות

מה המשתמש מזין בעצם בהתחברות הראשונית לאפליקציה? יש כל כך הרבה רשתות... אין סיסמא אחת ולא אטריח את המשתמש להתחבר להכל. והרי הרעיון של הממשק הוא אישור התחברות לכל הרשתות השונות ושאיבת מידע מהן. ועל כן, האפליקציה צריכה לקבל הרשאות להכל.

 

שימוש בטכנולוגיית ה-street view

כשהמשתמש ירים את המכשיר- תהיה אינדיקציה ב-street view, וממש אפשר יהיה לראות לאן הוא מכוונת את המכשיר בחלל, כמו שמתאפשר במסלול ההליכה בgoogle maps, שמזהה באיזה זוית הפלאפון בחלל ובהתאם לו מציג את המידע. כך, למשל, אם המשתמש יכוון למעלה- יוכל לראות בניין ובתוכו תהיה חוויה. כך ניתן יהיה לחוות גם מהסתכלות לשמיים או לבניין (משום שאין אפשרות להכנס עם הממשק של ה-street view למרחב פרטי).

 

 

רשימת ההחלטות ברורות

 

האפליקציה:

  • תהיה בעברית.

  • תשאב מידע מכל הרשתות החברתיות.

  • תשתמש בטכנולוגייה קיימת- street view.

  • הבהרה: המידע שנלקח מהמדיות השונות נאגר בהתאם לתנאי הפרטיות של המשתמשים במדיות, לא מדובר במידע שנאגר על אף ההגבלות.

איפה היית כש

© 2015 by Adi Kotlovski                                                                                                               עדי קוטלובסקי | פרויקט גמר | מכללת סמינר הקיבוצים | הפקולטה לאמנויות | המחלקה לעיצוב

bottom of page